FAQ (Često postavljana pitanja)

Opšta pitanja

  • Gdje su smješteni kamperi ?
  • Kako se prijaviti, koliko košta kamp i kad se plaća ?
  • Kako je organizovan transport kampera ?
  • Šta treba ponijeti u jahaći kamp ?
  • Aktivnosti, izleti, ispit
Smještaj kampera je u našem novosagrađenom Stableotelu koji pruža jedinstven doživljaj jer se nalazi na gornjem spratu štale sa prozorima koji iz spavaona gledaju u boksove konja. Stableotel raspolaže sa odvojenim spavaonicama za dječake i djevojčice, zajedničkim kupatilom, kuhinjom, prostorom za ručavanje i odmor. Smještaj je na bazi punog pansiona sa brojnim užinama i toplim napitcima.
Prijava se vrši preko linka za prijavu. Bazična cijena kampa je 500,00 KM, za drugo dijete odobravamo 10% popusta. Za članove Konjičkog kluba Sarajevo odobravamo poseban popust. Plaćanje je potrebno izvršiti prvi dan kampa prilikom preuzimanja kampera.
Lazy Horse kombi preuzima sve male kampere prvi dan kampa u ponedjeljak u 08:00h ispred Zemaljskog muzeja. Po dolasku djeca će se smjestiti, doručkovati i upoznati sa dnevnim rasporedom. Povratak kampera je u petak u 20:00 ispred zemaljskog muzeja. U varijanti dnevnog kampa transport je u ličnom angažmanu.
Ukoliko dijete posjeduje opremu za jahanje molimo ponijeti kompletnu opremu uključujući zaštitni prsluk i kacigu. Ukoliko ne posjeduje opremu ponijeti cipele ili čizme sa odvojenom petom, udobne hlače, a ostatak opreme će dobiti na LazyHorsu na korištenje. Garderoba za izlete: Udobna garderoba za izlete na otvorenom, patike, po mogućnosti kabanica, gumene ili nepropusne čizme ili cipele, manji ruksak. Ostalo: Garderoba za slobodne aktivnosti, sredstva za ličnu higijenu, papuče, peškir, odjeća za kinđurijadu i disko night.

Aktivnosti sa konjima:
Briga o konjima (timarenja, sređivanje konja za takmičenja, pletenje grive)
Ground work, natural horsemanship (osnove)
Jahanje 1x dnevno

Edukativne aktivnosti:
Zabavni teorijski časovi u štali 
Druženje sa veterinarom koji nas uči o zdravlju i bolestima konja, te praktičnom pregledu konja koji svaki jahač treba znati

Zabavne aktivnosti:
Kreativne radionice, igre, takmičenja 
Zimske/ljetnje igrarije
Face painting i kinđurijada night
Karaoke disco night
Movie night

Izleti:
Istraživanje Megara pećine
Avantura u šumi stećaka (potraga za medinim brlogom) uz pratnju naše Nane, našeg psa čuvara

Završni ispiti:
1. Teorijski ispit (iz područja općeg znanja o konjima)
2. Praktični ispit - (spremanje i vođenje konja, rad na lonži, jahanje) 


Nova ideja ili prijedlog za nas ?

Bili bismo sretni da čujemo vaše ideje i prijedloge za poboljšanje našeg programa ili uvođenje novih aktivnosti.